AKP Sözcüsü Çelik: ABD Büyükelçiliği’ne silahlı saldırı açık bir provokasyondur

AKP Sözcüsü Çelik: ABD Büyükelçiliği’ne silahlı saldırı açık bir provokasyondur

AKP Sözcüsü Çelik, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne ateş açılmasına dair, “Bir can kaybı veya yaralanma yok. Bu, açık bir provokasyondur” dedi. Türkiye’nin güvenli bir ülke olduğunu söyleyen Çelik, “Türkiye’de görev yapan yabancı misyonlar, büyükelçilikler, devletimizin güvencesi altındadırlar” ifadesini kullandı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, ABD Büyükelçiliği’ne yönelik saldırıyı ‘provokasyon’ olarak değerlendirdi.

Saldırıda can kaybı veya yaralanma olmadığını belirten Çelik, “Şundan hiç kimsenin kuşkusu olmaması gerekir; Türkiye’de görev yapan yabancı misyonlar, büyükelçilikler, devletimizin güvencesi altındadırlar. Diplomatik faaliyetini yürütenler, milletimizin misafiridirler. Her türlü güvenliklerinin sağlanması konusunda azami hassasiyet gösterilecektir. Türkiye güvenli bir ülkedir” dedi.

Çelik, “Tabii ki yakın zamanda bunun arkasında kim var, kimler tarafından yapıldı bu eylem, bunun açığa çıkacağından hiçbir kuşkumuz yoktur” ifadesini kullandı.

Sabah saat 05.00 sıralarında Atatürk Bulvarı üzerinde seyir halinde olan beyaz bir otomobilden ABD büyükelçilik binasına doğru ateş açılmıştı. Ateşlenen 6 mermiden 3’ünün demir kapıya ve camlı bölüme isabet ettiği açıklanmıştı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir