AKP Ankara için “Özhaseki’nin yerine Soylu’yu getirecek” iddiası

AKP’nin, Ankara Büyükşehir Belediye adayı Mehmet Özhaseki’den vazgeçtiği öne sürüldü. İddiaya göre, Özhaseki, sağlık sorunlarını gerekçe gösterip adaylıktan çekilecek ve yerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu aday olarak gösterilecek

AKP’nin yaptırdığı son anketlerin tamamında Mansur Yavaş, Mehmet Özhaseki’nin 7-8 puan önünde çıktı. Yeniçağ’ın kulis haberine göre, Özhaseki’nin, yerine Süleyman Soylu’nun aday olabileceği belirtiliyor.

Seçim sonuçları en çok merak edilen illerin başında gelen Ankara’da sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Ankara’da yapılan son 8 anketin tamamında İYİ Parti-CHP iş birliğinin adayı Mansur Yavaş’ın 7-8 puan önde çıkması AKP’nin tüm hesaplarını alt üst etti.

AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mehmet Özhaseki’nin, özellikle milliyetçi kesimden neredeyse hiç oy alamadığı kaydediliyor.

ÖZHASEKİ’NİN YERİNE SOYLU İDDİASI

Özhaseki’nin seçim kampanyası için büyük harcamalar yapılmasına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bizzat süreçle ilgilenmesine rağmen istenilen oy oranı bir türlü yakalanamadı. Geçtiğimiz hafta içinde hükümete yakınlığıyla bilinen Optimar ve ORC gibi anket firmalarının “Yavaş şu anda 6 puan önde ve fark açılıyor” şeklinde açıklama yapmaları dikkat çekmişti.

Bu gelişmelerden sonra AKP’de yeni bir formül üzerinde duruluyor. Buna göre, Mehmet Özhaseki sağlık sorunlarını gerekçe göstererek adaylıktan çekilecek. Özhaseki’nin yerine ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu aday gösterilecek.

Bu plana karşı çıkan bazı AKP’li yöneticilerin, “Seçimlere bu kadar kısa bir süre kala aday değişikliğine gitmek yenilgiyi kabul ettiğimizi resmen ilan etmektir” diyerek, Erdoğan’a şikayette bulundukları ifade ediliyor.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir