Abdullah Çelik:Dönüşüm Muhteşem Olacak

Example HTML page

 

 

 

 

Belediye Başkanı  Aday Adayı

Abdullah Çelik:DönüşümMuhteşem

Olacak

apo çelik (1) abdullah çelik abdullah çelik (1) abdullah çelik (2) abdullah çelik (3) abdullah çelik (4) abdullah çelik (5) abdullah çelik (6) abdullah çelikkk abdullah çelikkk (1) abdullah çelikkk (2)

Dursun Kılıç/Selahattin Sorucu
EYÜP-Eyüp Belediyesinde uzun yıllar mühendis olarak görev yapan ve özelikle Eyüp belediyesinin bilgi işlem alt yapısının kurulmasında çok büyük katkıları olan Abdullah Çelik AK parti Eyüp’ten Belediye Başkanı Aday adayı oldu.Genç ve Teknik işlerdeki bilgi birikimi ve tecrübesiyle dikkat çelen Çelik Eyüp belediyesi başkan aday adaylığı ile ilgili Troyka medya grubuna açıklamalarda bulundu.Eyüp’te doğdum Eyüp’ te büyüdüm Eyüplüyüm

Sözlerine Eyüp çocuğuyum diyerek başlayan Abdullah Çelik, Eyüp’te doğdum Eyüp’ te büyüdüm Eyüplüyüm yani ikametim hiç değişmedi diyerek sözlerini şöyle sürdürdü,”Eğitim harici hep Eyüp’te yaşadım,  rahmetli babam âlim bir insandı kendisinin kitapları vardı, mütercim ve yazardı, bir kültür ortamı içinde büyüdüm, kitaplara dolu bir evimiz vardı, yazarlar fikir adamları evimize gelirlerdi bu şekilde büyüdüm.

Aynı zamanda teknik lise okudum, Maçka Anadolu Teknik lisesi Bilgisayar bölümünde okuduğum için  bilgisayarla çok erken tanışanlardanım. Daha sonra Sakarya Üniversitesi inşaat mühendisliğini kazandım. Yüksek lisansımı da aynı üniversitede “Yapıların Güçlendirilmesi” konusunda yaptım. Doktora eğitim sürüyor  biraz uzadı ama şu sıralar tezimi yapıyorum. Tez konum “Binaların depreme dayanıklılığının tespiti ve korozyon hasarlarının önlenmesi” . İstanbul’daki mevcut binaların durumu ve Korozyon Hasarları ile ilgili bakanlığa verdiğim projelerimiz var.Eyüplüler bizim hep bir tarafımızı tanıyor kimisi Eyüplü Ramiliğimizi tanırken kimi mühendisliğimizi tanıyor kimside bizim kültür ortamındaki durumumuzla tanıyor. Sivil toplum kuruluşları ile genç yaşlarda tanıştım ve hep içerisinde oldum. Geçen yıl (2012 ) inşaat mühendisleri odasında başkanlık seçimlerde beş adet STK’nın mutabakatıyla oluşturulan ve diğer birçok Meslekte Birlik grubunun başkan adayı oldum. Mühendislik camiasıyla tanışıklığımız çok eskilere dayanır. 50 Yıllık kalıplaşmış oda yönetimlerini de bir anda değiştirmek zordur ama biz yüzde 46 oy aldık mevcut oda yönetimi de yüzde 54 oy aldı. Ben oylarımızı bir önceki seçime göre %100 arttırdım.
Bu Seçimlerinde seçim taktikleri kulandım bunu çok kişi bilmiyor, yani seçim konunda hayli tecrübeliyim.
Eyüplülerin teveccühü ve çevremin teşvikiyle aday oldum.
Genç Mühendis Abdullah Çelik Eyüp AK partiden belediye başkan aday adayı olması ile ilgili de bilgi verirken, Bu seçimlerde tecrübem ve  ” gerek belediyede çalışan gerekse çevremizdeki Eyüplülerin neden belediye başkanı olmuyorsun” teşvikiyle bu yola çıktık,2003’den 2007 yılına kadar Eyüp belediyesinde Fen işleri müdür yardımcılığı yaptım o günlerden kalma bina alt yapı inşaat ve ihaleler konunda tecrübem var metraj, keşif zaten biliyorum, inşaat mühendisi olmam hesabiyle. Ve daha sonra yılarda Eyüp belediyesinde bilgi işlem müdürü olarak görevimize devam ettim.Eyüplüler için geliştirdiğimiz birçok projemiz var bunları zamanı gelince tek, tek açıklayacağız,  alt yapıdan üst yapıya  birçok konuda Eyüp’ün sorunlarını ve çözüm yollarını biliyoruz. Ben bu semtte bu ilçede oturuyorum o sorunları hep birlikte zaten yaşıyoruz. 10 yıldır hizmet ettiğim Eyüp belediyesinde birçok hizmetin gelmesinde imzamız oldu bunlar bilgi işlem müdürlüğünün geliştirilmesi kent bilgi sistemini kurulması dijital arşiv kurulması gibi çalışmalardır. Şuan Belediyemizin internet sitesinde her türlü imar bilgisine ulaşılabiliniyor bunun gibi İmar durum ve arşiv sorgulama evimizden yapılır hale geldi. Bunlar önceden yoktu bu çalışmalar benim getirdiğim yeniliklerden bazıları, şu ana kadar Eyüp belediyesinde müdür ve diğer pozisyonlarda verdiğim hizmeti, Eyüplüler için daha geniş kapsamlı vermek için 2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde aday adayı oldum. Çıktığımız bu yolda tek gayemiz var o da Eyüplülere Hizmet etmek. Yani Eyüp’te yaşayan insanımızın yaşam standardını yükselmek, Deprem riskiyle yaşayan halkımızın endişelerini bertaraf etmek, onların daha iyi şartlarda güvenle yaşamasını sağlamak.  İnşallah çıktığımı bu yol bizler için hayırlı olur, her şey Eyüplüler için daha güzel daha modern Eyüp için.Abdullah ÇELİK KİMDİR?

İnşaat Yüksek Mühendisi

Doğum Tarihi ve Yeri: 1976 – İstanbul

EĞİTİM

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü

Doktora, Yapı Malzemesi Ana Bilim Dalı (TEZ Dönemi) Devam Ediyor

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü

Yüksek Lisans, Yapı Ana Bilim Dalı 1998 – 2001

Tez: Fiber Takviyeli Polimerlerle Yapıların Güçlendirilmesi

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü Lisans 1994 – 1998

Bitirme Ödevi: Su/Çimento Oranının Beton Dayanımına Etkisi

Maçka Akif Tunçel Anadolu Teknik Lisesi Bilgisayar Bölümü Lise 1994 – 1998

ÇALIŞMA HAYATI

Yıldız Teknik Üniversitesi 2013 – İstifa ederek aday oldum

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

ETS (Evrak Takip Sistemi)’nin tüm üniversitede kullanımının sağlanması çalışmaları.

Eyüp Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü 2007 – 2013

Eyüp Belediyesi Otomasyon Sisteminin Yenilenmesi, Sistem Odasının ve Belediye Network Sisteminin Yenilenmesi, Kent Bilgi sistemi Kurulması, Numaratajın Nüfus İdaresi ile bağlantılı şekilde güncellenmesi, Dijital Arşiv ve Doküman Yönetim Sistemi Kurulması.

Eyüp Belediyesi

Fen İşleri Müdür Yardımcısı 2003 – 2007

Keşif, İhale ve Metraj İşleri, Belediye Hizmet Binaları Projelendirme ve Kontollük İşleri, Altyapı ve Çevre Düzenleme İşleri, Depreme Dayanıksız Binaların Tespit ve Güçlendirilmesi

Esenler Belediyesi

Fen İşleri – Kontrol Mühendisi 2000 – 2003

Proje, Keşif, İhale ve Metraj İşleri, Kontrollük Hizmetleri

Teknomed İnşaat Taah. Ltd. Şti

Mühendis 1999 -2000

Binaların Depreme Karşı Dayanıklılığının Tespiti

Betonarme Güçlendirme İşleri

Fiber Takviyeli Polimerlerle Bina Onarım ve Güçlendirme İşleri

YABANCI DİLLER

İngilizce

Arapça

Farsça (Az)

Osmanlı Türkçesi (Okuma Yazma)

ÜYELİKLER

Yeryüzü Mühendisleri Derneği ( Kurucu Üye – Genel Başkan Yardımcısı

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği İstanbul Şubesi Y.K. Üyesi

Türkiye Yeşilay Cemiyeti (Eski Genel Başkan Yardımcısı – Fatih Şube Delegesi

SOSYAL FAALİYETLER / HOBİLERİM

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 2012 Yılı (43. Dönem) Meslekte Birlik Grubu Başkan Adayı

(İnşaat Mühendisleri Odası Seçimlerinde Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarının

(MMG, TEK DER, ÜLKÜ TEK, TMB, MÇF, MÜHENDİSLER VAKFI ve diğerleri) mutabakatıyla aday gösterildim. Yoğun çalışmalarımızla ve şu ana kadar denenmemiş farklı sistemlerle oylarımızı %100 arttırdık.

Bizim grubumuz 2524, Karşı grup 3025 oy aldı. Halen İMO ile ilgili faaliyetlerimiz devam etmektedir)

Yeryüzü Mühendisleri Derneği Faaliyetleri

2012 Yılında Kurulan , Kurucu Üyesi olduğum dernekte, ihtiyaç sahibi coğrafyalara mühendislik hizmeti vermekteyiz.(Hastane Yetimhane Mescid Projeleri, Su kuyusu Açma, Usta Teknik Eğitimleri v.b.)

Yeşilay Faaliyetleri

(2001 Yılından bu yana Yeşilayda hizmet etmekteyim, 2006 – 2012 Yılları arası Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundum. 2012 Genel Kurulu öncesi kısa müddet Yeşilay Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum. Şu anda Yeşilay Fatih Şube Delegesiyim)

Osmanlıca Eğitimi ( İstanbul Türk Ocağında 12 Yıldır Osmanlıca Ders Vermekteyim)

Hat ve Ebru Sanatı ( Sülüs ve Nesih Eğitimi Aldım)

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir