ABD’den flaş Fethullah Gülen açıklaması!

ABD Dışişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkili, darbe girişiminde bulunan FETÖ ve elebaşı Fethullah Gülen’e ilişkin yaptığı açıklamada, “Masum bir dini hareketten ziyade organize suç örgütlerinin kara para aklamak için para saklayan kişileri gibi görünüyorlar. Gülen hakkındaki iddialarda haklılık payı olabilir.” Türkiye’ye, demokratik normlara uyması için açık bir şekilde çağrıda bulunmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

abdden-flas-fethullah-gulen-aciklamasi

ABD’nin AP haber ajansının haberine göre, isminin gizli tutulmasını  isteyen üst düzey bir yetkili yaptığı açıklamada, Türkiye hükümetinin Fethullah Gülen hakkındaki suçlamaları için yeterli ve makul gerekçeler olduğunu vurguladı.

FETÖ tarafından işletilen vakıf ve eğitim kurumlarının şüpheli bir  yapısı ve finansmanı olduğunu ifade eden yetkili, “Masum bir dini hareketten  ziyade organize suç örgütlerinin kara para aklamak için para saklayan kişileri  gibi görünüyorlar. Gülen hakkındaki iddialarda haklılık payı olabilir.”  açıklamasında bulundu.

Söz konusu yetkili, Türkiye’nin, darbe girişiminin arkasında FETÖ  elebaşı Fethullah Gülen’in olduğuna ilişkin ABD makamlarına ilettiği belgelerin  incelenmesine devam edildiğini hatırlattı.

Darbe girişimi sonrası örgüt üyelerine yönelik operasyonlara da  değinen yetkili, “Türkiye’ye, demokratik normlara uyması için açık bir şekilde  çağrıda bulunmaya devam edeceğiz.” değerlendirmesini yaptı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir