Görevden alınan akademisyene öğrencileri destek verdi

Görevden alınan akademisyene öğrencileri destek verdi

BirGün gazetesinden SEDA BALMUMCU’nun Haberi

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema bölümü öğretim elemanı Sinan Oruçoğlu’nun görevine, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ayhan tarafından, hiçbir gerekçe göstermeksizin son verildi.

Oruçoğlu’nun sosyal medyada görevden alınmasını duyurmasının ardından çok sayıda öğrenci olaya tepki gösterdi.
Dekan Ahmet Ayhan, tepki gösteren öğrencilere “anlamadığınız konularda yorum yapmayın, hocanızın amacı ajite yapmak” diyerek cevap verdi.

Radyo Televizyon Sinema bölümü başkanlığını da yürüten Dekan Ahmet Ayhan, Twitter’dan Oruçoğlu’nun görevinin 1.5 yıl önce dolduğu ve Radyo Televizyon Sinema bölümünde görevli olmadığı gibi yanlış bilgiler paylaştı.

Change.org’da hocalarının göreve dönmesi için imza kampanyası başlatan öğrenciler, Twitter üzerinden Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal’ı etiketleyerek tepkilerini gösterdi.

Oruçoğlu ise sosyal medyada yaptığı paylaşımda “Görev süremin 1,5 yıl önce bittiği bilgisi kesinlikle doğru değildir. Fakülteye atandığım 2014 yılından bu yana hiç görev süresi uzatımı yapılmadı. Çünkü rektörlük tarafından fakülteye atanma yazımda süre sınırlaması konmamıştır. Yönetim görevi üslenen birinin bir çalışanını muhatap alma zorunluluğu vardır ve işleyişin hiç de öyle olmadığını fakültede görev yapan herkes bilmektedir” ifadelerinde bulundu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir