Kılıçdaroğlu: Muharrem İnce cumhurun başı olacak


Kılıçdaroğlu: Muharrem İnce cumhurun başı olacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Avrupa’da spor dallarında başarı elde eden takımları ve sporcuları tebrik eden Kılıçdaroğlu, ” Ankaragücü ve Rizespor Süper Lig’e geldi, tebrik ve teşekkür ediyoruz. Camiye, kışlaya, adliyeye siyaset girmesin dediğimiz gibi, spora da siyaset girmesin.” dedi.

Siyasal idamların toplumların belleğinde yer etiğini kabul etmemiz gerekiyor diyen Kılıçdaroğlu, “Bugün idamların olmaması toplumdaki derin yarılmaların olmamasında önemlidir. Bizler Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan’ı, Yusuf Aslan’ı unutmayacağız” dedi. Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Gazetesi, 97’nci yılını da kutladı; “ismini Mustafa Kemal Atatürk koymuştur. Her dönem darbelere, zulme direnmiştir. Bugün de Cumhuriyet Gazetesi basın özgürlüğünü savunmaya devam etmektedir.”

“İnançların siyasete malzeme edilmemesi gerektiğini biliyoruz” diyen Kılıçdaroğlu, “Fransa’da bir grup sanatçı, Kuranı Kerim’den bazı ayetleri çıkarmak gerekiyor diyor. Neymiş, Kuranı Kerim’in bazı ayetleri çağ dışıymış. Çağ dışı kalmış olan sizlersiniz. Sizin bu söylemleriniz El- Kaide, IŞİD gibi terör örgütlerine destek veriyor. Bu örgütlere destek vermek istiyorsanız, bu söyleme devam edin. İslam barış dinidir. Bunlara söylemek isterim, bu açıklamayı yapanlar İslamiyet’in ne olduğunu bilmiyorlar. Sevgili Peygamberimizin veda hutbesini okuyunuz. Tarihte ilk insan hakları beyannamesi olan veda hutbesini okuyun.” dedi.

İnce’nin adaylığını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Geçen hafta yine ezberleri bozduk. Muharrem İnce’yi açıkladık. Beklemiyorlardı, orada bir yarış oldu, birbirlerini mahvedecekler sanıyorlardı. Neden mahvedelim? Muharrem İnce sorunları ve sorunların kaynağını çok iyi bilen bir kişidir. Sen, ben ayrımı yapmaz. 80 milyonu kucaklar. Rozetini bana emanet etti, ben de Türkiye rozetini onun göğsüne taktım. Akılları yine ermedi. Biz en başından beri cumhurbaşkanı tarafsız olmalıdır dedik. CHP’nin önerdiği isim 80 milyonun cumhurbaşkanı adayı olmak için yola çıkmalıdır. İnce, bölge, vatandaş, sen, bizdensin, değilsin diye ayrım yapmadı. Böyle bir kişi cumhurbaşkanı olmayı hakediyor. Muharrem Bey, milleti bölmek istemiyor. Bunu yapan adam cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal etmiş durumda. Eğer 80 milyonun cumhurbaşkanı değilsen, kimse kusura bakmasın, sen cumhurbaşkanı değilsin kardeşim. İnce ne istiyor, kavga etmek istemiyor. Oturalım, konuşalım diyor. Bu cumhurun işaretidir. Gideceğim hepsini ziyaret edeceğim diyor. Demirtaş için Adalet Bakanlığı’ndan izin isteyeceğim, izin ver onu da ziyaret edeyim diyor. ” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Muharrem İnce hiçbir zaman kimlik ayrımı yapmadı, yaşam tarzı ayrımı yapmadı, bölge ayrımı yapmadı. Peki böyle bir kişi neyi hak ediyor? Cumhurbaşkanı makamını hak ediyor. Muharrem Bey’in başka ne özelliği var? Milleti bölmek istemiyor. Muharrem İnce sadece ‘bizim milletimiz’ diyor. Herkesi kucaklıyor. Bana oy verenler çok makbul, vermeyenler münafık… Söylediği lafa bak Allah aşkına? Ülkenin nüfusunun yarısını vatan haini, münafık diyor. Bu kişiden cumhurbaşkanı olmaz, bir partinin başkanı olabilir. 80 milyonun cumhurbaşkanı değilsen, sen cumhurbaşkanı değilsin kardeşim.

Ne istiyor Muharrem İnce? Memleketinde huzur istiyor. Kavga istemiyor. Kavgadan uzak durmak istiyor. Buyurun gelin oturalım TV’lerde tartışalım, bak diyor randevu aldım, cumhurbaşkanı adaylarının tamamını ziyaret edeceğim diyor. Bu neyin işaretidir? Bu cumhurun işaretidir, ‘ben kimseyi ötekileştirmiyorum’ onun işaretidir. Randevu istedim diyor ama Demirtaş’tan randevu değil, bakanlıktan izin isteyeceğim diyor.

Bu memlekette işsizlik olmasın istiyor. Herkes alın teri döksün, para kazansın, evine gelsin huzur içinde yaşasın istiyor. Adalet istiyor. Adaleti sağlayacağım diyor. Neyi gerektiriyorsa tamamını yapacağım diyor. Ama onlar rahatsızlık duyuyorlar. Vay efendim nasıl Muharrem İnce’yi cumhurbaşkanı adayı gösterirsiniz.

Bir başka özelliği var, Muharrem İnce bir öğretmen. Bu ülkenin binlerce çocuğunu okuttu. Üniversitelerde ve bürokraside çok sayıda yönetici ve akademisyen var onun yetiştirdiği. Dolayısıyla Muharrem İnce öğretmenlerin çilesini en iyi bilen kişidir. Anne ve babanın çilesini en iyi bilen kişidir. Bütün anne baba ve öğretmenlere sesleniyorum. Siz Muharrem İnce’ye sahip çıkmak zorundasınız. Çünkü Muharrem İnce şunu çok iyi biliyor. Madem ki çağdaş uygarlığın önüne geçeceğiz. Bunun dünyada bilinen tek yolu var; eğitim. Öğretmenleri baş tacı yapmayan bir toplumun geleceği karanlıktır. Muharrem İnce ne diyor? Bütün öğretmenleri baş tacı yapacağım diyor. Toplumun en değerli kişileri öğretmenlerdir diyor.

Aynı zamanda Muharrem İnce bir halk adamıdır. Milletvekili seçilmeden önce ben onu tanırdım. Ben bürokrasiden ayrılmıştım o da Yalova’daydı. Arkadaşlığımız siyaset öncesi bir arkadaştır. Tanışmamız da milletvekili olmadan çok öncedir. Kendisi bildiğimiz bir halk adamıdır. Milletvekili oldu, ne köyünden, ne köylüsünden vazgeçmedi. Kahvede oturdu, çay içti, onlarla oyun oynadı vesaire vesaire. O aristokrat bir aileden kişi değildir. Hayat standardı yükseldikten sonra köyüne ve köylüsüne ihanet etmedi.

“MUHARREM İNCE SARAYLARIN DEĞİL BU MİLLETİN EVLADIDIR, BU HALKIN EVLADIDIR”

Birileri ne diyor? “Yırtık ayakkabıyla siyasete girdim, 3 bin kişi beni koruyor” Muharrem İnce bunları reddeder ve halka hakaret addeder. 3 bin kişiyle gezen cumhurbaşkanı mı olur ya? Kendi halkından korkan cumhurbaşkanı. Kahveye gidemiyor, vatandaşın arasına giremiyor. Meclis’e geliyor, milletvekillerinden korkuyor. Bugün gelirken baktım etraf polis kaynıyor. Ya bir şey mi oldu dedim? Yok dediler Erdoğan burada dediler. Ya kimden korkuyorsun arkadaş ya? Hiç kimse unutmasın Muharrem İnce sarayların değil bu milletin evladıdır, bu halkın evladıdır.

Ayrıca Muharrem İnce tek adamlığa oynamıyor. ‘Ben demokrasiye inanıyorum’ diyor. ‘Güçlü parlamenter sisteme inanıyorum’ diyor. O bir öğretmen bunları kabul etmez. O bir baba bunları kabul etmez. O halkına inanıyor. Halkıyla milletiyle yola çıkmak istiyor o.

Dolayısıyla Muharrem İnce’yi cumhurbaşkanı adayı seçtik, beyefendide şafak attı. “Nasıl olur” Olur efendim, senden çok çok daha iyi olur.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir